ОСЯЙНИЙ СВІТ ВАЛЕРІЇ БАСИЧ

Осонцений світ Валерії Басич

У прихід розквіту природи народилася талановита дівчинка Валерія Басич – нині учениця 11 – А класу ОЗНЗ «Рокитнівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №3». …16- річна юнка – висока, ставна, з оберемком книг, привітається – зворушить дитинна незахищеність усмішки на вустах. За роки навчання в опорному закладі, за роки спілкування з Валерією Басич викристалізувалися чіткі означення: блискуча інтелектуалка, патріотка, ревна християнка, творча, духовно багата особистість… Аж ніяк не ідеалізуємо дівчинку, акцентуючи чесноти. Просто вони мають абсолютне вираження: лише у 2019 – 2020 н.р. Валерія посіла ІІІ місце в обласному етапі турніру юних біологів, ІІ місце в Малій Академії наук у секції «Педагогіка», ІІІ місце в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, І місце в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, І місце в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Валерія Басич – фіналістка премії «Диво-Дитина – 2018» у номінації «Найрозумніша дитина», наймолодший лауреат Президентської стипендії на Рокитнівщині за перемогу у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, лауреат премії «Інтелект» народного депутата VIII скликання Верховної Ради Василя Яніцького, одна із 75 учнів Рівненської області, яким вручив сертифікати на грошові премії голова обласної державної адміністрації Віталій Коваль за перемогу у Всеукраїнських і міжнародних олімпіадах та конкурсах.

За пріоритети має речі високі, передусім ті, що несуть у собі духовну поживу, промовляючи високою мудрістю, ушляхетнюючи життєвий часопоростір. Над усім ставить книжку. Із кожної премії купує різноманітні енциклопедії («такої ще не маю..»), словники («і цей знадобиться…»), художні книги та альбоми («як гарно видано!..»). Коли й устигає те перечитувати, адже й навчається з усіх предметів лише на «12»! До речі, їй до снаги охоплювати водночас кільканадцять справ, а як конче треба – додати ще одну!!!

З Валерією цікаво говорити на будь-які теми, і то не тільки через широку обізнаність. Їй властивий особливий, м’який стиль провадження бесіди, недарма ж дівчинка очолює районну раду старшокласників «Лідер», допомагає одноліткам повірити в себе, сказати добрі та щирі слова підтримки, не скупиться на компліменти та слова подяки.

Над усе Валерія любить родину: батьків, сестричку, бабусь та дідуся, Україну та…рідний опорний заклад. Вона є органічною частинкою українського світу.

Басич Валерія – особлива, не схожа на інших, за що ми її любимо!То ж нехай кожна мить літа буде незвичайною, до кінця не розвіданою, аби наступний навчальний рік був променистим та не менш успішним, бо він буде вже випускним!

Світлана КУШНІР, заступник директора ОЗНЗ

Кiлькiсть переглядiв: 80

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.